Kiemelt bejegyzés

"De máris vált a kép. Új mese szól a mikrofonból." ~ „Narcissus… hermafroditism… Bisexuality… Ah, interesting!"

"Isten is szeret. Ő is szenvedett. Ő is hosszú ideig várt a találkozásra." ( C. S Lewis, A nagy válás, 109 ) "De...

2020-10-04

Krisztus nem egyéb, mint az ember tudata VI. ~ mindig az összmozgalom érdekét képviselik... ~ új hullákat termelnek."

 Prolik és nem prolik ( II. )

Ügyeljetek a kalapotokra!

 

 

 

S amit Ők akarnak, abban mindig van "egyetemes íz"..., gondolom a kisebbségük révén úgy gondolják, ha több helyen vannak kisebbségben, az nem olyan kisebbség, mint ha egy helyütt!

"A kommunisták a többi proletárpárttól csak abban különböznek, hogy egyrészt a proletárok különböző nemzeti harcaiban az egész proletariátus közös, nemzetiségtől független érdekeit hangsúlyozzák és érvényesítik, másrészt abban, hogy a proletariátus és a burzsoázia között folyó harc különböző fejlettségi fokain mindig az összmozgalom érdekét képviselik." ( Marx és Engels: A Kommunista Párt kiáltványa )

 


 

S a kedvencem..., ha prolikkal vitatkozom gyakori eszköz, ha nem tud legyőzni, a hitelességemet támadja:

"A szerző kijelenti: "Egy párt, amely ezekkel az eszközökkel él, ezzel, a mi véleményünk szerint , azt mutatja, hogy nem becsületes szándék vezeti és hogy számára nem annyira a nép tanítása és felvilágosítása a fontos, mint más külső célok elérése." (...) Az államnak, olvassuk a cikkben, nem csak joga, hanem kötelessége is, hogy "a hívatlan fecsegők üzelmeinek véget vessen". A szerző itt nézetének ellenfeleiről beszél; hiszen már régen megegyezett önmagával abban, hogy ő hivatott fecsegő." ( Marx: A "Kölnische Zeitung" 179. számának vezércikke )

S nekik mindent szabad, mert ők az elnyomottak:

"A bűnözők a lopással csak egyenként, csak mint egyének tiltakozhattak a fennálló társadalmi rend ellen. A társadalom egész hatalmával rávetette magát minden egyes bűnözőre, és óriási túlerejével agyonnyomta." ( Engels: A munkásosztály helyzete Angliában )

Szegény tolvaj... 

 

"Egyszóval: nem adja meg magát.

Egyszer aztán minden ereje elhagyja, elhallgat és még egyszer a katonaiskolára gondol. Elboruló elméjében mint távoli szavak verődnek vissza a zajok... a kréta ropogása... elfolynak az arcok és pillanatra világosan látja a végtelent, amelyről e percben jelentette ki a felelő, hogy ott a párhuzamos vonalak találkoznak. Látja a végtelent... nagy, kék valami... oldalt egy kis házikó is van, amire felül fel van írva: „Bejárat a negyedik végtelenbe.” A házban fogasok vannak, ahol a párhuzamos vonalak leteszik a kalapjukat, aztán átmennek a szobába, leülnek a padba és örömmel üdvözlik egymást... a párhuzamos vonalak, igen... a végtelen, a megértés, a jóság és emberszeretet osztályában, ahová ő soha eljutni nem fog... ama „felsőbb osztály”, melybe „elégtelen eredmény miatt fel nem léphet” soha. ( Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem, A rossz tanuló felel )

Mi nem cserélnénk velük. Nincs perspektíva a létezésükben.

Sőt, ennek a rétegnek a szélesítésében érdekeltek, meg is tesznek ezért mindent, csökkentve a középréteget, kifosztva azt.


Ehhez bármi megfelel, csak osztályharc legyen!
 
Ilyesmi a most divatos "ökomarxizmus" is...

 


 
Közben kéretik vigyázni a kalapokra..., ezek lopnak.

"The other night a man in London gave an open air lecture. At the conclusion he said that, with the permission of the crowd, he would send his hat around, and would be thankful for some little encouragement.

That hat was passed around, and came back to him empty.

He gave a sigh, and then said, "Well, when I come to look at what I've been talking to, all I have to say is, 'Thank goodness, I've got my hat back!'" ( Jacob M Braude: Speaker's Encyclopedia of Humor, 586 )

Hála Istennek, ha üresen is, de legalább a kalap visszakerült.


S bár csak lopnának, de ennél veszélyesebbek. Mivel prolik, következésképp örökké sértődöttek, és sértődöttséget generálnak, így jogot formálnak mások vagyontárgyaira, - életére.
 
https://boatswain69.blogspot.com/2021/05/kereszt.html
 
"Így aztán homályos jogok nevében hasat lyuggató tőrök éjszakáról éjszakára új hullákat termelnek." ( Antoine de saint -Exupery, Citadella, 59 )

2020. 01. 19.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése