Kiemelt bejegyzés

Néha zseniálisak vagyunk... / "azt hiszem, jó tengerész voltam." / "Amit teszel, reménytelen, jó:..."

  "Hétszer vonultam háborúban, semmilyen parancsot ne tagadtam meg, nem harcoltam hitványabbul másnál. Vezér soha sem látta , hogy hi...

2020-09-17

Másik idő, másik galaktika. ~ "Van esze a gyereknek!"

Konföderatív Birodalom vagy az unionista Köztársaság...? - Ez itt a kérdés.

 

 

Bemutatnám a "világirodalom" legnevetségesebb, s egyben legelgondolkodtatóbb előszavát, s hozzá fűznék egy rövid történetet...

Nem oly rég egyik kollégám kisfiával elegyedtünk beszélgetésbe..., kiderült, nagy Star Wars rajongó. Megkérdeztük tőle, kinek szurkol, a Birodalomnak, vagy a Köztársaságnak, egyértelmű volt a válasza, "hát a Birodalomnak". 

Gratuláltunk az apukának: "Van esze a gyereknek!"

S egészséges az immunrendszere...

 

"Másik idő, másik galaktika.

A mesebeli Régi Köztársaság hatalmasabb volt, mint az idő, mint a távolság. Fölösleges tehát arról beszélni, hogy hol volt vagy miből lett, elég annyit tudni, hogy – az volt a Köztársaság.

Valaha, a Szenátus bölcs uralma és a Jedi-lovagok oltalma alatt, a Köztársaság virágzott és gyarapodott. De amint máskor is gyakran megesik, ha a gazdagság és a hatalom túllép egy bizonyos küszöböt, s dicsőségesből félelmetesbe csap át, most is megjelentek a színen a sötét erők, amelyeknek a gonoszsága csak a mohóságukkal vetekszik.

Tündöklése tetőfokán a Köztársaságot is utolérte végzete. Akár a leghatalmasabb faóriás, mely képes szembeszegülni bármilyen külső támadással, a Köztársaság, is belülről kezdett rothadni, noha az emésztő kór kívülről láthatatlan maradt.

A kormány néhány örökké nyughatatlan és hatalomra éhes tagjának, valamint a tekintélyes kereskedelmi szervezeteknek a támogatásával a nagyravágyó Palpatine szenátor ragadta magához a hatalmat: sikerült magát megválasztatnia a Köztársaság elnökének. Megígérte, hogy újra egyesíti a széthúzó népet, s visszaállítja a Köztársaság régi dicsőségét.

Amint azután biztosan ült az elnöki székben, kikiáltatta magát császárnak, s nem érdekelték többé a nép bajai. Nem sok idő kellett hozzá, s éppen az általa magas pozícióba ültetett tanácsadók és talpnyalók nőttek a fejére, és az igazságtalanságok ellen háborgó nép hangja nem jutott el a fülébe.

Miután csalással és árulással sikerült kipusztítaniuk a Jedi-lovagokat, akik ebben a galaktikában az igazság védelmezői voltak, a császári kormányzók és hivatalnokok hozzáfoghattak, hogy megszervezzék rémuralmukat a galaktika csüggedt világai fölött. Számtalan kis zsarnok használta fel a császári katonaságot és az egyre jobban elszigetelődő császár nevét arra, hogy saját személyes ambíciói előtt egyengesse az utat.

Az újabb gyalázatos gaztettek hírére azonban néhány bolygórendszer fellázadt. Az Új Rend ellenségének nyilvánították magukat, és megkezdték hatalmas harcukat a Régi Köztársaság visszaállításáért.

Kezdettől fogva nyomasztó hátrányban voltak azokkal a rendszerekkel szemben, amelyeket a császárnak sikerült igája alá hajtania. Azokban az első, sötét időkben szinte bizonyosnak látszott, hogy az ellenállás fennen ragyogó lángját elfojtják, még mielőtt az új igazság fénye bevilágíthatná az elnyomott és meggyötört népek galaktikáját…" ( George Lucas: Csillagok háborúja, előszó )

 

Azon túl, hogy zavaros, elég szörnyű szöveg..., mintha a Gettysburgi csata utáni sírokat látnám, ahol a konföderalista katonákat csak  elkaparták..., ők nem volta emberi áldozatok, csak az unionisták, a jenkik.

De hát ezeknek igazából senki sem számít..., mindazonáltal most épp unionisták. 

https://boatswain69.blogspot.com/2020/08/na-es.html

 



 Még kamasz koromban volt egy emlékezetes vitám egyik akkori barátommal arról, hogy melyik volt a kártékonyabb korszak a magyar társadalom lelki épségét illetően a Rákosi éra vagy a Kádár korszak. 

Ő a Rákosi időszak mellet érvelt, s felhozta a sok kivégzett embert, a padlássöpréseket..., stb. Én viszont a Kádár korszakot ítéltem veszedelmesebbnek, hisz  megengedte, sőt államszervező elvvé tette a lopást. Egyfajta szürke jóléttel verte meg az embereket, s a becsületeseket is a tolvaj lét gyanújával árnyékolta be. Képmutatóvá nevelte őket.

Emlékszem, szüleim nagyon rosszul viselték ezt a korszakot.

Addig valahogy kezelhető egy társadalom, míg egyértelműek a "frontvonalak" lehet tudni, ki tartozik ide..., s ki oda.

A "frontvonalak" elkenésének van egy gyengédebb, de hatékonyabb módszere, amikor megpróbálunk mindenkit valamelyik oldalra hozni, "átneveléssel". Ha elég ügyesek vagyunk, sokat sikerülhet, de mindenkit soha.

Ennek egy érdekes kísérlete kezdődött, amikor először készítették el az első fantasy filmeket, anno nem sokan hitték, hogy sikeresek lehetnek...., akkor még mindenki inkább választott volna egy valódi nőt egy kapcsolatra, mint egy virtuálisat. Egy valódi foci meccset az utcán a srácokkal, mit egyet a számítógépen, lelkesen tologatva az egeret, a labda helyett a zöld gyepen..., vagy akár a sárban vagy a porban.

Az első ilyen filmek..., a Conan a barbár meg a Vörös Szonja nagy siker lettek..., elszabadult a pokol.

A gonosz okosok rájöttek..., ezen keresztül megkerülhető az emberek tanult és öröklött védelme.

Létrehoztak pl. egy "Star Wars" generációt.

Milyen céllal..., egyszerű..., csak kevesen veszik észre. 

Már ez első regény előszavában kissé zavarosan ugyan, de le van írva a lényeg. Beetetésről van szó..., lenyomni valami olyasmit a torkunkon, amit nyíltan nem sikerülhetne. 

Súlyos dologról van szó, a  konföderációs és az unionista eszme ütközéséről. ( Ha valaki erre csak legyintene megjegyezném az amerikai polgárháborúban potom 750 ezer ember halt meg ezért az ügyért. )

 

Az Európai Unió állítólag konföderáció, tehát teljesen független államok szövetsége, minden ország saját kormánnyal, saját jogszolgáltatással, gazdasági és külüggyel és hadsereggel rendelkezik, és csak néha egyeztetnek egymással közösnek látszó ügyeikben a hatékonyabb együttes fellépés érdekében.

Ám van egy unionista álláspont is, ami valami olyasmit akar, hogy mindent vonjunk egy irányítási központba..., pl. európai bizottság, ők majd megmondják, ki mit és hogyan csináljon.

A Csillagok háborúja szerzői egyértelműen unionisták..., az egész sorozat a csodálatos "Régi Köztársaság" felmagasztalásáról szól, ami valójában egy globalista diktatúra volt.

Míg állandóan "lehúzzák-besározzák" a konföderalistákat, a Birodalmat, pl. a kereskedőállamokat, akik értelem szerűen a saját érdekeiket képviselik; "megjelentek a színen a sötét erők, amelyeknek a gonoszsága csak a mohóságukkal vetekszik".

Hááát..., attól függ ki mondja.  Mert tényleg a nép "széthúzó", de hát ennek így kell lennie..., vagy az Unió szuverén, vagy az államok, valakinek vesznie kell.

Ezért volt csak két politikai erőnek az Európai Uniós választáson valódi programja, mert csak két program lehetséges. A DK, akik unionisták.... S a Fidesz-KDNP-nek, akik Konföderalisták. 

Nincs más alternatíva.


A tanítványaimmal jóízűeket szoktunk nevetni a gondolatra, hogy kiszállnak házhoz a jedik, hogy ellenőrizzék a kertben az uborka görbületét...

 

"Az Európai Gazdasági Közösség 30 éve határozta rendeletben meg, hogy az extra osztályzatú uborka görbülete maximum 10 milliméter lehet. Ez ennél görbébbek 1-es vagy kettes osztályzatot kaptak. Aztán évtizedekig ezen röhögött mindenki" ( https://444.hu/2018/06/15/harminc-eve-szabalyozta-be-az-eu-mennyire-lehet-gorbe-egy-uborka )

vagy hogy moslékkal eteted-e a malacot?

"EU-konform disznónak tilos a moslék Jelenleg jogszabályt sért valamennyi hazai közétkeztetési hely és vendéglátó-ipari vállalkozás, amely sertéstartóknak adja át az ételmaradékot, mivel a megmaradt ételt nem előírásos körülmények között ártalmatlanítja. Az érintett cégek zöme még csak nem is hallott az uniós jogharmonizáció jegyében született jogszabályról, amely megtiltja, hogy az étkezési hulladékot sertésekkel etessék fel" ( http://nol.hu/archivum/archiv-86222-69376 )

S ha igen, jöhet a "kötelességszegési eljárás"..., vagy csak hajrá elő azzal a "lézer karddal"..., sitty-sutty, az ilyen notórius szabályszegő nem is érdemel mást. 

Rendnek kell lenni..., a "Köztársaság" tudja, s meg is mondja a tutit.

 



Úgy kezdődött, hogy ő visszaütött.

 

2019. 11. 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése