Kiemelt bejegyzés

"Boldog vagyok, mert lemondtam a boldogságról." IX. ~ "fogalom leszel!" / ἀκάνθινον στέφανον

  "A szentek számára sem problémamentes életművük megvalósítása." ( Walter Nigg ) "Minél szentebbé válik egy ember, annál...

2023-01-02

Gnosztikus irodalom LXXXII. / Πίστις Σοφία XLIII. ~ Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν,

 Mondjátok meg nekik!

 

 

 "Jézus pedig folytatta, és így szólt a tanítványai körében: Ha majd visszatértem a világossághoz, akkor hirdessétek ki az egész világnak, és mondjátok meg nekik: ne hagyjátok abba a keresést se éjjel se nappal, míg meg nem találtátok a világosságbirodalom rejtélyeit, melyek megtisztítanak, tiszta világossággá tesznek és a világosságbirodalomba vezetnek titeket. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le az egész világról, annak minden anyagáról, minden aggodalmáról és minden bűnéről. Szóval mondjatok le minden benne lévő körülményről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket minden büntető ítélettől.  

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a zúgolódásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a farkasképű [kutyaarcú] tűztől. 

Mondjátok meg nekik: ne hallgassatok azokra, hogy megmeneküljetek a farkasképű ítélőbíróságoktól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a viszálykodásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Ariel törvényszékeitől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a hamisságról [rágalmazásról] és minden hazugságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a farkasképű tűzáradataitól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a hamis tanúságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmeneküljetek, és megmentsenek titeket a farkasképű tűzáradataitól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a gőgről és a hencegésről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Ariel tűzgödreitől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le az önzésről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket az alvilág ítéleteitől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a fecsegésről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket az alvilág tüzeitől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le az álnokságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket az alvilági büntetésektől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a kapzsiságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a farkasképű tűzáradatától. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a világhoz való ragaszkodásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a farkasképű szurok- és tűzruháitól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a kizsákmányolásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Ariel tűzáradataitól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a szitkozódásról [rossz szóról], hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a büntető tűzáramlatoktól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a gonoszságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Ariel tűztengereitől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le az irgalmatlanságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a sárkányfejek ítéleteitől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a haragról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a sárkányfejek tűzáradatától.

Mondjátok meg nekik: mondjatok le az átkozódásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a sárkányfejek tűztengerétől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a lopásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a sárkány fejek forrón zubogó tengerétől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a rabló kapzsiságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Jaldabaóthtól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a rágalmazásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket az oroszlánfejű tűzáramlataitól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a harciasságról és veszekedésről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Jaldabaóth forrón zubogó áramlataitól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a tudatlanságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Jaldabaóth zsoldosaitól és a tűztengerektől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a rosszaságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Jaldabaóth minden démonától és az ő büntetéseitől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a dühöngésről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Jaldabaóth forrón zubogó szuroktengereitől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a házasságtörésről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket az oroszlánfejű kén- és szuroktengereitől.

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a gyilkolásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a krokodilfejű archontól, amelyik a hidegben van és a külső sötétség első szobája [tere]. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a könyörtelenségről és az aljasságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a külső sötétség archonjaitól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le az istentelenségről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a jajgatástól és fogcsikorgatástól. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a méregkeverésről [varázslatokról], hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a külső sötétség nagy hidegétől és jégesőjétől. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a szitkozódásról [istenkáromlásról], hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a külső sötétség nagy sárkányától. 

Mondjátok meg nekik: mondjatok le a tévtanokról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a külső sötétség nagy sárkányának minden büntetésétől. 

Mondjátok meg azoknak, akik tévtanokat terjesztenek, és az ő minden tanítványuknak: jaj nektek, mert ha nem bánjátok meg és tévedésetekkel nem hagytok fel, akkor bementek a külső sötétség nagy sárkányának büntető ítéletébe, mely rettenetes, és soha sem lesztek többé felvéve a világra, hanem örökké létjogosulatlanok [nem létezők] lesztek, egészen a végig. 

Mondjátok meg azoknak, akik el fogják utasítani az Első Rejtély igaz tanát: jaj nektek, mert a ti büntetésetek rettenetesebb a többi emberekénél. Mert ti a nagy hidegben és jégben és jégesőben maradtok a sárkánban a külső sötétségben, s ettől az órától kezdve soha többé nem lesztek felvéve [nem röpítenek titeket] a világba, hanem megdermedtek azon a helyen, a mindenség felszámolásánál felemésztődtök, és örökké létezés nélkül maradtok. Inkább mondjátok meg a világ embereinek: csendesedjetek el [legyetek hallgatagok], hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és felmenvén bemenjetek a világosságbirodalomba. 

Mondjátok meg nekik: szeressétek az embereket, hogy méltók legyetek a rejtélyekre, és felmenjetek a világosságbirodalomba. 

Mondjátok meg nekik: legyetek szelídek, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek. 

Mondjátok meg nekik: legyetek béketűrők, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek. 

Mondjátok meg nekik: legyetek irgalmasok, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek. 

Mondjátok meg nekik: adjatok alamizsnát [lelki adományokat], hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek. 

Mondjátok meg nekik: gondoskodjatok a szegényekről és betegekről és bánkódókról, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek. 

Mondjátok meg nekik: szeressétek Istent, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek. 

Mondjátok meg nekik: legyetek tisztességesek [igazságosak], hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek. 

Mondjátok meg nekik: legyetek jóságosak, hogy megkaphassátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek. 

Mondjátok meg nekik: vegyetek búcsút mindentől [a mindenségtől], hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek. 

Mindezek pedig irányvonalak az olyanok útján, akik méltók a világosság rejtélyeire. Akik pedig ezzel a világról való lemondással feloldozták magukat, azoknak adjátok oda a világosság rejtélyeit és ne rejtsétek el előlük, akkor sem, ha bűnösök, és benne voltak a világ minden bűnében és igazságtalanságában, melyeket felsoroltam nektek, adjátok oda nekik a rejtélyeket, mihelyt megtértek és az isteni engedelmességben vannak. 

Azt mondom tehát nektek: 

Adjátok nekik a világosságbirodalom rejtélyeit, és ne titkoljátok el előttük. Mert Én a rejtélyeket a világba a bűnössége miatt hoztam, hogy minden bűnét, amit kezdettől fogva elkövetett, megbocsássam. Azért mondtam egykor nektek: nem azért jöttem, hogy az igazakat elhívjam. Azért hoztam tehát a rejtélyeket, hogy mindenkinek a bűne megbocsáttassák és felvétessen a világosságbirodalomba. Mert a rejtélyek az Első Rejtély ajándékai, hogy Ő minden bűnösnek a bűnét és adósságát eltörölje." ( Pistis Sophia, 102. fejezet )

 


Vaszilij Perov prédikáció a faluban


"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." ( Mt 7,7 ) 

A szöveg azért értékes mert a gnosztikusokat gyakran vádolták titkolózással..., ennek, mint látható, épp az ellenkezője az igaz. ( Az ezt követő fejezetek ezt "szabályozzák"..., elég megengedő módon ( 103-104 ).

„Ha testvérünk vétkezik ellenünk, kívánod-e, hogy hétszer is megbocsássunk neki?", és azt mondtam példázattal: 

Nem csak hétszer, hanem hetvenhétszer is! No, tehát sokszorta bocsássatok meg neki, és mindenkor adjátok neki a rejtélyeket, melyek az első külső térben vannak. Talán megnyeritek ennek a testvérnek a lelkét, és örökli a világosságbirodalmat.  

Bizony, bizony mondom nektek: Aki csak egyetlen lelket is megnyer és megment az élet számára, az a dicsőség mellett, melyben a világosságbirodalomban részesül, még más dicsőséget is kap a lélekért, melyet megmentett; úgyhogy aki sok lelket fog megmenteni, az a dicsőségen kívül, melyben részesül a világosságban, sok más dicsőséget is kap a lelkekért, akiket megmentett." ( Pistis Sophia, 104. fejezet )

Kicsit úgy kell ezt elképzelni, amiért nem működnek, filozófiai alapon, a kínai gyógyszerkutatások. Ugyanis a kínaiak úgy vallják, nem illő placebót adni egy betegnek, ha  tudjuk, a gyógyszer jó.

S ha jó a gyógyszer..., ha lehet kapjon belőle mindenki!

Ám a betegnek "betegségtudattal" kell rendelkeznie, kérni kell a gyógyszert..., s be is kell szednie azt.

https://boatswain69.blogspot.com/2022/12/gnosztikus-irodalom-lxxiii-xxix-ahogyan.html

"Azért jöttem, hogy tüzet dobjak a földre. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon!" ( Lk 12,49 )

( Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη ; ) 

"Azt mondom tehát, sőt figyelmeztetlek titeket az Úrban, ne éljetek úgy, mint a pogányok, akik hiúságokon járatják az eszüket. Sötétség borult elméjükre és elidegenedtek az istenes élettől tudatlanságukban, amely szívük megátalkodottságának következménye. Lelkileg eltompulva kicsapongásokra adták magukat, és kapzsiságból mindenféle ocsmányságot űznek. Ti azonban nem ezt tanultátok Krisztustól, ha valóban őrá hallgattatok és megtanultátok, hogy Jézusban van az igazság. Korábbi életmódotokkal ellentétben vessétek le tehát a régi embert, akit a megtévesztő kívánság romlásba dönt. Újuljatok meg gondolkodástok szellemében, s öltsétek magatokra az új embert, aki az Isten szerint igazságosságban és az igazság szentségében alkotott teremtmény. Hagyjátok el tehát a hazudozást, beszéljen mindenki őszintén embertársával, hiszen tagjai vagyunk egymásnak. Ha elfog is benneteket az indulat, ne vétkezzetek. A nap ne nyugodjék le haragotok fölött. Ne adjatok teret az ördögnek. Aki lopott, ne lopjon többé, hanem dolgozzék, és keressen kenyeret keze munkájával, hogy legyen miből adnia a szűkölködőknek is. Semmiféle rossz szó ne hagyja el ajkatokat, hanem csak olyan, amely alkalmas az épülésre, hogy amiben kell, javára váljék hallgatóitoknak. Ne okozzatok szomorúságot Isten Szentlelkének, akivel meg vagytok jelölve a megváltás napjára. Legyen távol tőletek minden keserűség, indulat, haragtartás, szóváltás, káromkodás és minden egyéb rossz. Inkább legyetek egymás iránt jóindulatúak, könyörületesek, és bocsássatok meg egymásnak, amint Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.  ( Ef 4,17-32 )

https://boatswain69.blogspot.com/2022/10/xi-esszenusok-kulonuljetek-el-iv.html

Erről fog szólni a 105-106-107. fejezet..., erről az "odasimulásról"..., illetve ennek lehetőségéről.

"Ne hozzatok szégyen a Főnökötökre!" ( Benyik György )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése