Kiemelt bejegyzés

"Boldog vagyok, mert lemondtam a boldogságról." IX. ~ "fogalom leszel!" / ἀκάνθινον στέφανον

  "A szentek számára sem problémamentes életművük megvalósítása." ( Walter Nigg ) "Minél szentebbé válik egy ember, annál...

2023-01-07

Gnosztikus irodalom CVIII. / Jézus bölcsessége IV. avagy Προλεγόμενα της Σοφίας Πίστη ~  "Sok ember tehát eltévelyedett, mert nem ismerte fel ezt a különbséget, és meghalt."

"Jöjjetek el a látható dolgoktól azok határához, melyek láthatatlanok, és a Gondolat igazi kisugárzásához!"

 

 

 "Ismerd fel a szeretet kényszerét...", erről beszéltünk eddig, de a szeretetnek is hierarchiája van, ahogy az értékeknek is.

Ezt követik a "rejtélyek" feloldó szertartásai is.

 



 "Felkiáltott, mondván: ,Akinek csak van füle a végtelen (dolgok) felől való hallásra, hát hallja meg!; és: "Azokat szólítom meg, akik ébren vannak." ( Jézus bölcsessége, 265 )

Fülöp evangéliumban volt már szó erről, az oroszlán nemesedik, ha embert eszik..., fordítva nem így van.

 "Sok ember tehát eltévelyedett, mert nem ismerte fel ezt a különbséget, és meghalt."( Jézus bölcsessége, 266 ) 

Külső sötétség..., "második halál", "Bölcs Tűz".

Ahogy Savonarola beszél, ha vétkezett is, csak abban, hogy az iránta (Isten) való szeretetet felcseréltem a teremtmények iránti szeretetre...

Ez aligha nevezhető kis hibának..., a az "oroszlán" megette Savonarolát.

A tükörkép nem az eredeti..., a teremtmény nem a Teremtő, legfeljebb csak halvány másolat. Ezért mondja a Pistis Sophiában Jézus, hogy nélküle még azok sem léphetnek a Plerómába akik sosem vétkeztek.

Jó ezt tudni.

 "Mária azt mondta neki: Uram, akkor mi hogyan fogjuk megismerni?" A tökéletes Megváltó így szólt: "Jöjjetek el a látható dolgoktól azok határához, melyek láthatatlanok, és a Gondolat igazi kisugárzásához, (...)" ( Jézus bölcsessége, 266 )

 

A Világegyetem Urát nem 'Atyának' hívjak, hanem "Ősatyának", azok számára, akik meg fognak jelenni, ám ő (az Úr) kezdet nélküli Ősatya. Megpillantja magát önmagán belül, mintegy tükörben, önmaga Képmásaként jelent meg, (...) Megváltó, Isten fia', akinek a képe veletek van." 

Mivel ő a megismerhetetlen, aki el van töltve örökké múlhatatlan dicsőséggel, és kimondhatatlan örvendezéssel.

Mindannyian nyugalomban vannak őbenne, örökké örvendezve kimondhatatlan örvendezéssel az ő változatlan dicsőségében és mérhetetlen ujjongásban; ehhez foghatót soha nem hallottak és ismertek az eónok teljes körében, és az Ő világukban, egészen mostanáig." ( Jézus bölcsessége, 266 )


És magadra ismersz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése