Kiemelt bejegyzés

"Boldog vagyok, mert lemondtam a boldogságról." IX. ~ "fogalom leszel!" / ἀκάνθινον στέφανον

  "A szentek számára sem problémamentes életművük megvalósítása." ( Walter Nigg ) "Minél szentebbé válik egy ember, annál...

2023-01-05

Gnosztikus irodalom XCVIII. / Πίστις Σοφία LVII. ~ daimon 2. / fénysugarakká és világosságáramokká válnak / a lélek a fordulatainak számát elérte

 "Míg el nem jutnak örökségük helyére."  

 

 

 "Az történt azután, amikor a Megváltó ezeket mondta a tanítványainak, hogy Mária felelt, azt mondván Jézusnak: 

- Uram, azt hallottam tőled, hogy akik a Kimondhatatlan rejtélyeiből vagy az Első Rejtély rejtélyeiből kapnak, azok fénysugarakká és világosságáramlattá válnak, és áthatolnak minden területen, míg el nem érik örökségük területét. 

A Megváltó, felelvén, azt mondta Máriának: 

- Ha a rejtélyt még életük folyamán kapják, akkor testük elhagyásánál fénysugarakká és világosságáramokká válnak, és áthatolnak minden területen, míg el nem jutnak örökségük helyére.  



  

Ha azonban bűnösök, és testüket elhagyják, mielőtt megbánáshoz jutottak volna, és elvégzitek értük a Kimondhatatlan rejtélyét, hogy az megváltsa őket minden büntetéstől, és tisztességes testbe taszíttassanak, mely megjavul és örökli a fénybirodalmat, (...)" ( Pistis Sophia, 129. fejezet )

"(...) Ha ez a lélek a fordulatainak számát elérte, akkor a világosság Szüze nem hagyja őt megbüntetni, mert befejezte a körforgásait, hanem átadja őt a világosság hét Szüzének. És a világosság Szüzei megpróbálják ezt a lelket, és megkeresztelik a keresztelőikkel, megadják neki a szellemi kenetet, elvezetik a világosságkincshez, és a világosság utolsó rendjébe teszik minden tökéletes lélek feltámadásáig. És ha készülnek a jobb oldaliak területének függönyeit elvonni, akkor ezt a lelket újra megtisztítják, és elviszik az első Megváltó rendjeibe, mely a fénykincsben van." ( Pistis Sophia, 128. fejezet )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése