Kiemelt bejegyzés

"Boldog vagyok, mert lemondtam a boldogságról." IX. ~ "fogalom leszel!" / ἀκάνθινον στέφανον

  "A szentek számára sem problémamentes életművük megvalósítása." ( Walter Nigg ) "Minél szentebbé válik egy ember, annál...

2023-01-02

Gnosztikus irodalom LXXXIII. / Hálaadó imádság II. ~ hogy ne botoljunk meg ebben a fajta életben."

 Hálaadó imádság

 


Ezt az imát mondták:

 

 "Hálát adunk Neked! Minden lélek és szív felemelkedett Hozzád, háborítatlan név, megtisztelve az 'Isten' elnevezéssel, és dicsérve az 'Atya' neve által, mivel mindenkihez és mindenhez eljön az Atyai jóság és szeretet, és minden tanítás, mely kellemes és világos, adjon nekünk tudatosságot nekünk, példabeszédet (és) ismeretet, hogy megismerjünk Téged. Örvendezünk, hiszen megvilágít a Tudásod fénye. Örvendezünk, mert megmutattad nekünk Magadat. Örvendezünk, mert mióta (a) testben vagyunk, istenivé tettél bennünket a tudásod által."

"Annak az embernek a hálaadása, aki eljut Hozzád, az egy dolog: mivel ismerünk Téged. Megismertünk Téged, szellemi fény. Az élet élete, megismertünk Téged. Minden teremtmény anyaméhe, megismertünk Téged. Anyaméh, várandós az Atya természetével, megismertünk Téged. A nemző Atya örök állandósága, ezért imádjuk a Te jóságodat. Van egy fohász, amit kérünk: legyünk megőrizve a tudásban. És egyetlen védelem az, amire vágyunk, hogy ne botoljunk meg ebben a fajta életben.


Amikor elmondták ezeket a dolgokat az imában, megölelték egymást elmentek megenni a szent ételüket, melyben nem volt vér." ( A teljes Nag Hammadi gnosztikus könyvtár, Hálaadó imádság )



A zárlat..., az "írnok megjegyzése" egy másik bejegyzésben:

https://boatswain69.blogspot.com/2022/10/vii-violent-ferment-iv-szellemi.html?spref=tw 

A kissé értelemzavaró megfogalmazásokra egy megoldási javaslat:

https://boatswain69.blogspot.com/2022/12/gnosztikus-irodalom-xliv-i-xix-liao-iao.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése