Kiemelt bejegyzés

"De máris vált a kép. Új mese szól a mikrofonból." ~ „Narcissus… hermafroditism… Bisexuality… Ah, interesting!"

"Isten is szeret. Ő is szenvedett. Ő is hosszú ideig várt a találkozásra." ( C. S Lewis, A nagy válás, 109 ) "De...

2022-12-06

Gnosztikus irodalom XXI. / Tamás evangélium XVI. ~ nagy gazdagságból és nagy hatalomból alkottatott / azon éjjel meghalt

"Uram, sokan vannak a kút körül, de
a kútban nincs semmi."

 

 

 Tegnap este olvastam az NTD-n egy cikket:

"Demand for Santa Clauses Increase After Pandemic"

https://www.ntd.com/demand-for-santa-clauses-increase-after-pandemic_884559.html

  Megnőtt az igény a vallásos gondolkodásra..., de üres a "kút"...

 

Ma reggel egy másikat  a phys.org-on:

"There's a distinction (between) what people will tell you on a public opinion poll and then what they actually do in person," King said. "People will say that they believe in God, that God is important, but when you go and drill into it, we are losing people in churches and we are becoming divided in terms of religiosity as as ideology." ( https://phys.org/news/2022-12-good-member-society-voting-climate.html )

 

Ki a jó állampolgár? 

Hangsúlyozom..., a vizsgálat a következő országokban készült: "U.S., Canada, Belgium, France, Germany, Japan and Singapore".

Ha jól értjük..., olyan, aki úgy tekint Istenre, mint ahogy már meséltük, egy kívánságteljesítő automatára.

"72. Valaki azt mondta neki: Mondd testvéreimnek, hogy osszák meg velem atyám vagyonát. Mire Ő ezt mondta neki: Ember, ki tett engem osztóvá ? Tanítványaihoz fordult és ezt mondta nekik: Hát osztó vagyok én?" ( Tamás evangélium, Apokrifek, 307 )

https://boatswain69.blogspot.com/2020/08/s-aki-egy-vankosra-borulva-nem-erzi.html

https://boatswain69.blogspot.com/2020/10/csak-zavar-legyen-s-zavarosban-mi-jol.html

https://boatswain69.blogspot.com/2020/09/a-helyes-tavolsagmegvalasztas-muveszetet.html

"108. Jézus mondta: Aki számból iszik, olyan lesz, mint én. Én leszek ő, és mindaz, ami elrejtett, kinyilatkoztattatik neki." ( Tamás evangélium, Apokrifek )

Inni abból a kútból ihatunk, amit mi töltünk fel..., mert "ittunk belőle"..., s ebből itathatjuk embertársunkat, s rájuk sem "automataként" tekintve. ( Már csak azért sem mert így újra elapad a kút... )

Vagy részesültünk Isten "kezdeményező szeretetéből" és tovább is adjuk azt..., vagy sem. Vagy részesültünk a "gnózisból" vagy nem... Vagy pneumatikusok vagyunk vagy sem..., nincs más választás.

 

"public opinion" a standard társadalmi rétegződésnek köszönhetőn soha sem pneumatikus..., tehát nem lelki. Következésképpen tolongás egy üres kút körül, melyben nincs is víz..., mint Antoine de Saint-Exupery Citadellájában.

"Ezért hát helyreigazítottam őket: “Ha embereink elpuhulnak, az azért van, mert meghalt bennük az ország, amely életerejüket táplálta. Akárcsak a cédrus, amikor felélte életadottságait. Megszűnik cédrussá alakítani a köveket. És elkezd szertefoszlani a sivatagban. Hogy tehát újra lelket öntsünk beléjük, meg kell őket térítenünk...” 

Mindazonáltal, mivel nem voltak képesek megérteni engem, elnézőn hagytam, hadd játsszák kisded játékaikat, mire ők halálba küldték embereiket egy kút körül, amelyre pedig senki sem áhítozott, hiszen ki volt száradva, de ahol véletlen folytán tábort vert az ellenség." ( Antoine de Saint-Exupéry: Citadella )

https://boatswain69.blogspot.com/2020/08/ha-embereink-elpuhulnak-az-azert-van.html

https://boatswain69.blogspot.com/2021/10/pecsetgyuru-vii2-2007-hogy.html

 "74. Ezt mondta: Uram, sokan vannak a kút körül, de a kútban nincs semmi." ( Tamás evangélium, Apokrifek, 307 )

Amitek nincs..., az fog megölni benneteket..., idéztük korábban.

 

"63. Jézus mondta: Volt egyszer egy gazdag ember, sok vagyona volt. Azt mondotta: felhasználom vagyonomat, hogy vessek, arassak, ültessek és csűrömet megtöltsem
terménnyel, nehogy hiányt szenvedjek valamiben. Így gondolkodott szívében. Azon éjjel még meghalt. Akinek füle van, hallja meg!"
( Tamás evangélium, Apokrifek, 306 )

 "52. Tanítványai ezt mondták neki: Huszonnégy próféta beszélt Izraelben és mind rólad szólt. Mire Ő ezt mondta nekik: Elhagytátok az Élőt, aki előttetek van, és holtakról beszéltek." ( Tamás evangélium, Apokrifek, 304 )

"85. Jézus mondta: Adám nagy gazdagságból és nagy hatalomból alkottatott, és nem lett méltó hozzátok. Ha ugyanis méltó lett volna, nem ízlelt volna halált." ( Tamás evangélium, Apokrifek, 308 )

Minden ami e világban a gazdagsággal vagy hatalommal kapcsolatos halálra van ítélve..., csak a kicsinyek és szegények mennek be Isten Országába.

 

"Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme, amely után sóvárogva egyesek eltévelyedtek a hittől, és sok fájdalmat okoztak önmaguknak." ( 1Tim 6,10 )
 Szent Miklós napján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése