Kiemelt bejegyzés

Néha zseniálisak vagyunk... / "azt hiszem, jó tengerész voltam." / "Amit teszel, reménytelen, jó:..."

  "Hétszer vonultam háborúban, semmilyen parancsot ne tagadtam meg, nem harcoltam hitványabbul másnál. Vezér soha sem látta , hogy hi...

2022-12-23

Gnosztikus irodalom XLIX. / Πίστις Σοφία VI. ~ 1. könyörgés ( zama zama wzza racama wzaj - a Magasságos 5 szava ) / limbo IV. / pleroma - kenoma

 Limbo IV. / "Ó, Rejtély, jöjj fel hozzánk!" 

"zama zama wzza racama wzaj"

 

 

"Az történt, hogy amikor a nap felkelt keleten, nagy világosságerő szállt le, amelyben a ruhám volt, amelyet visszahagytam a huszonnegyedik Rejtélyben, ahogyan az előbb mondtam nektek. 

Ruhámban pedig egy Rejtélyt találtam a magasságosak öt szava képében: 

zama zama wzza racama wzaj. 

 

Az öt szó a következőt jelenti: 

"Ó, Rejtély, mely kint van a világban - a mindenség oka -, ez a tökéletes kimenet és bemenet, amelyből minden kisugárzás [εμανατιο] és minden ami ezekben van, keletkezett - és aki miatt minden Rejtély és ezeknek minden területe lett -, jöjj fel hozzánk!

 

Mert mi a társaid vagyunk. Veled teljesen egyek vagyunk. Mi ugyanazok vagyunk. 

Te vagy az Első Rejtély, mely a Kimondhatatlanban kezdettől fogva volt, mielőtt megjelent. 

Az ő nevét mi képezzük együtt. 

Most mindannyian hozzád lépünk a külső határon, tehát belülről számítva az utolsó Rejtélynél, mely nekünk egy részünk. 

Most elküldtük neked a ruhádat, mely kezdettől fogva a tiéd, amelyet az utolsó határon, a belülről kifelé számított utolsó Rejtélyben visszahagytál, míg az idő teljes nem lesz az Első Rejtély parancsára. íme, az idő beteljesedett. 

Öltsd fel a ruhádat és jöjj hozzánk. 

Mert mindannyian azért jöttünk hozzád, hogy az Első Rejtélybe, saját parancsára az ő egész sugárpompájába öltöztessünk. 

Mert az Első Rejtély ideadta a két öltőből álló ruhát, hogy felruházzunk vele, azon kívül, amit már elküldtünk neked. 

Mert méltó vagy rá, mivel inkább létezel, mint mi, és előttünk vagy. 

 

( Ezért küldte neked rajtunk keresztül az Első Rejtély az ő sugárbőségének Rejtélyét, mely két öltőből áll. 

Az elsőben a Kimondhatatlan minden Rejtélyének minden neve, valamint minden tere és rendje kisugárzásának a teljes dicsősége található. 

A második ruhában benne van minden Rejtély és minden kisugárzás nevének teljes fényessége, ami az Első Rejtély két terének rendjeiben található. 

Abban a ruhában pedig, amelyet most küldtünk neked, a kihirdető Rejtélye nevének a fényessége van, az Első Parancsolat fényessége, valamint az Öt Ötlet Rejtélyének fényessége, a Kimondhatatlan küldöttének (aki a Nagy Világosság) a Rejtélye, és az Öt Irányító, az Öt Segítő Rejtélye. 

Továbbá ebben a ruhában van a fénykincs-kisugárzások minden rendje Rejtélyének a neve fényessége és a fénykincs Megváltóié és a rendek rendjeié, a Hét Amen és Hét Hang, meg az Öt Fa és a Három Amen és az ikrek Megváltójáé, aki a gyermek gyermeke. 

Ezen kívül benne van a fénykincs három kapujában álló kilenc Őr Rejtélyének fényessége. 

Szintén benne van azok nevének a fényessége, akik jobb oldalon vannak, és azoké, akik középen vannak. 

Továbbá benne van a nagy Láthatatlan (aki az Ősatya) nevének egész fényessége, valamint a Három Háromszor-hatalmas és egész körzetük Rejtélye, aztán az ő láthatatlanjaik Rejtélye, és azoké, akik a tizenharmadik eonban vannak, meg a tizenkét eon és archonjaik, arkangyalaik és angyalaik nevei, meg mindennek a neve, ami a tizenkét eonban van. 

Benne van mindennek a neve, ami a sorshatalomban, meg minden mennyországban van, meg mindazoké, akik a szférákban vannak, valamint az ő firmamentumaiké, ezek minden lakójáé és területéé. )

 

Íme, elküldtük neked ezt a ruhát, amelyet az Első Parancsolattól lefelé senki sem ismert meg, mert az ő világosságának dicsősége belül rejlett, és a szférák és minden területük az Első Parancsolattól lefelé nem ismerték fel ezt. 

 Öltsd magadra ezt a ruhát hamar, és jöjj hozzánk! 

Mert hozzád jövünk, hogy az Első Rejtély parancsára rád öltsük két ruhádat, melyek kezdettől fogva vannak számodra az Első Rejtélyben, míg be nem teljesedik a Kimondhatatlan által meghatározott idő. 

Íme, az idő beteljesedett. 

Jöjj hamar hozzánk, hogy felruházzunk vele, hogy teljesítsd az Első Rejtély teljesülésének egész feladatát, ahogyan a Kimondhatatlan határozta el! 

Jöjj hamar hozzánk, hogy az Első Rejtély parancsára felruházzunk! 

 

 Mert kevés időd van, nagyon rövid az időd, hozzánk jössz és elhagyod a világot. 

Jöjj hamar, hogy megkapjad teljes fényességedet, az Első Rejtély sugárbőségét!" ( Pistis Sophia, 10. fejezet )

 

 

"Mert mi a társaid vagyunk. Veled teljesen egyek vagyunk. Mi ugyanazok vagyunk."

 Krisztus "kapu", két világ határán áll és magával visz, akit tud..., de nem csak hozzánk a "kenoma" lakóihoz tartozik, a "pleromához" szintúgy..., sőt! S ott is hazavárják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése