Kiemelt bejegyzés

"De máris vált a kép. Új mese szól a mikrofonból." ~ „Narcissus… hermafroditism… Bisexuality… Ah, interesting!"

"Isten is szeret. Ő is szenvedett. Ő is hosszú ideig várt a találkozásra." ( C. S Lewis, A nagy válás, 109 ) "De...

2022-12-31

Gnosztikus irodalom LXXV. / Πίστις Σοφία XXXI. ~ hogy megkapja a "világosság Rejtélyeit" ?

 És mindegyik addig a helyig megy és ott marad, ameddig megkapta a Rejtélyeket. 

 

 

 Amikor Jézus ezeket mondta tanítványainak, Mária Magdaléna sietett elő, és így szólt: 

- Uram, ne neheztelj, ha megkérdezlek, mivel mi céltudatosan megkérdezünk tőled mindent. (...) Amikor Mária ezeket hallotta a Megváltótól, nagyon megörült, majd így szólt:  

- Uram, a világ emberei tehát, akik megkapják a világosság Rejtélyeit, kitűnőbbek lesznek a te birodalmad fénykincsének teremtményeinél? (...) - Azok az emberek pedig, akik megkapták a világosság Rejtélyeit, felülmúlják majd a világosságországot, és a világosságországban lévő fénykincs alkotásait? ( Pistis Sophia, 85. fejezet )

Ha már  Starbucknál és Ahabnál tartunk..., melyikünk méltóbb arra, hogy megkapja a "világosság Rejtélyeit" ?

Ahhoz, hogy erre válaszolhassunk, több problémát is meg kellene oldanunk..., de ha ezeken "át is verekedjük magunkat", ott áll majd előttünk a végső Nagy.

"És Jézus felelt, ezt mondván Máriának: 

- Bizony nagyon szép, ahogyan céltudatosan és alaposan érdeklődsz minden iránt. Ide hallgass tehát, hogy beszélhessek veled az eon végéről és a mindenség felemelkedéséről. Ez még nem most fog megtörténni, de mondtam nektek: Ha titeket az örökösök helyéhez vezetlek, akik megkapták a világosság Rejtélyeit, akkor a fénykincs, a teremtés helye, számotokra szinte porszem lesz és mint a napfény nappal. Azt mondtam: Ez majd a mindenség végének és megszüntetésének idején történik.  (...)  A lelkek mind jönni fognak; mindegyik abban az időpontban, amikora Rejtélyt megkapja, és átmegy minden töredelmes archonon és a közép helyeire jut. És a középen lévők megkeresztelik őket, megadják nekik a pneumatikus [szellemi] avatást [felkenik őket], és lepecsételik őket az ő Rejtélyeik pecsétjével.  

Ők pedig átmennek a közép minden területén; és átmennek a jobb oldali helyen és a Kilenc Őr helyének belsején és az Ikermegváltók helyének belsején és a Három Ámen és a Tizenkét Megváltó helyének belsején és az Öt Fa és a Hét Hang [magánhangzó] belsején. Mindegyik megadja nekik az ő Rejtélyének pecsétjét, s ők belépnek mindegyiknek a legbensőbbjébe, és tovább mennek a fényörökség helyére. És mindegyik azon a helyen marad, amelyikig a fényörökségben megkapta a Rejtélyeket. Röviden: az emberiség minden lelke, aki megkapja a Rejtélyeket, minden megbánó archon előtt fog menni. És azokat is megelőzik, akik a középen lévő helyen vannak. És megelőzik azokat is, akik jobb oldalon vannak, meg akik a fénykincs helvén vannak. Egyszóval: mindenkit megelőznek, aki a fénykincs területéről való. És azok előtt is mennek, akik az Első Parancsolat területéről valók. És bemennek mindegyiknek a legbensőbbjébe, a fénykincshez, és tovább mennek az ő Rejtélyeik helyére. És mindegyik addig a helyig megy és ott marad, ameddig megkapta a Rejtélyeket. Azok pedig, akik a közép helyeiről valók, meg akik jobbról valók, és akik a fénykincs helyéről valók, azok annak a rendnek a helyén maradnak, amelyikbe kezdettől fogva helyeztettek el, egészen addig, amíg a mindenség fel nem emeltetik. És mindegyik elvégzi a hivatalát, amelyre rendeltetett a Rejtélyeketmegkapó lelkek begyűjtésénél, hogy hivatalának megfelelően fogadja és pecsételje le ezeket a lelkeket, hogy ezek átmenjenek az ő közepén a fényörökséghez. Nos, Mária, ezek azok, amik iránt oly céltudatosan és határozottan érdeklődtél. Egyébként: akinek van füle, az hallja." ( Pistis Sophia, 86. fejezet )

A lényeg..., minden és mindenki a helyére kerül..., ha elvégzi a feladatát. S ott jól is lesz..., ahogy a Pistis Sophia is csak a helyén hiteles. ( Mondhatnám - míg minden szirom ki nem nyílik. )

 


https://boatswain69.blogspot.com/2021/04/a-kereszteny-sziv-szutra-fakitermelesi.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése