Kiemelt bejegyzés

"De máris vált a kép. Új mese szól a mikrofonból." ~ „Narcissus… hermafroditism… Bisexuality… Ah, interesting!"

"Isten is szeret. Ő is szenvedett. Ő is hosszú ideig várt a találkozásra." ( C. S Lewis, A nagy válás, 109 ) "De...

2022-12-18

Gnosztikus irodalom XL. / Fülöp evangéliuma XIV. / πνευματική αριστοκρατία XV. ( GyIK XIII. - siker ) ~ "a só nyoma" V. / eljött, hogy megfeszítse a világot."

  "Ez lenne az amit szeretnék..."

 

  

13. A siker

"Ha azt mondjátok: "zsidó vagyok", senki nem fog megmozdulni. Ha azt mondjátok: "római vagyok", senki sem zavar benneteket. Ha azt mondjátok "görög vagyok, barbár, rabszolga, szabad ember", senki sem kerül bajba. Ha azt mondjátok: "keresztény vagyok", a [...] megremegnek. Ez lenne az amit szeretnék..." ( Fülöp evangéliuma, 162 )

"Az oltáriszentség Jézus. Ezért hívják szírül: "Pharisatha" néven, mely azt jelenti: "az, aki kiáramlik", mivel Jézus eljött, hogy megfeszítse a világot." ( Fülöp evangéliuma, 162 ) 

 

 "S ha akkor egymás közti életükben voltak bizonyos kitüntetések, dicséretek és tiszteletajándékok, amelyeket annak adtak, aki az előtte elvonuló árnyképeket a legélesebben tudta felismerni, s aki a legjobban tudott emlékezni rá, hogy melyek szoktak előbb, melyek később, s melyek egyszerre elhaladni, s aki mindennek alapján a legbiztosabban meg tudta jósolni, hogy mi fog következni: gondolod-e, hogy ő ezekre még mindig vágyakozik, s hogy az ottani világban kitüntetetteket és hatalmasokat irigyli – s nem inkább Homérosszal érezne-e, s nem szeretne-e inkább mezei munkásként dolgozni egy földnélküli embernél, s inkább akármit elszenvedni, mint ama révület világában élni?" ( Platón: Állam, Hetedik könyv )

https://boatswain69.blogspot.com/2020/10/alsobbrendu-ember-vagyok-aki-legfeljebb.html


 
"Azért mondtam el ezeket nektek, hogy békességet találjatok bennem. A világban üldözést szenvedtek, de bízzatok, mert legyőztem a világot.” ( Jn 16,33 )

( ταῦτα λελάληκα ὑμῖν ἵνα ἐν ἐμοὶ εἰρήνην ἔχητε · ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἔχετε, ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον.)

"Gyermekeim, ti az Istentől vagytok, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint aki a világban van." ( 1Jn 4,4 )

( ὑμεῖς ἐκ τοῦ θεοῦ ἐστε, τεκνία, καὶ νενικήκατε αὐτούς, ὅτι μείζων ἐστὶν ὁ ἐν ὑμῖν ἢ ὁ ἐν τῷ κόσμῳ ·

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése