Kiemelt bejegyzés

Néha zseniálisak vagyunk... / "azt hiszem, jó tengerész voltam." / "Amit teszel, reménytelen, jó:..."

  "Hétszer vonultam háborúban, semmilyen parancsot ne tagadtam meg, nem harcoltam hitványabbul másnál. Vezér soha sem látta , hogy hi...

2023-06-21

"Rejoice, and know you are the sons of the Light." III. / τους καρπούς του φωτός III. ( ἀληθείᾳ - egyenesség ) ~ "Az Isten nem ember..."

 "Nem ember az Isten, hogy hazudjék."

 ὁ γὰρ καρπὸς τοῦ φωτὸς ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καὶ δικαιοσύνῃ καὶ ἀληθείᾳ

 

 

 

 Barát ( Φίλος )..., "aki passzol", ellenség ( Εχθρός ) "aki passzol ugyan de egy másik csapatban". Idegen ( Ξένος ), akiről még nem tudjuk..., "melyik csapatban független". Testvér ( Αδελφέ ) aki "hisz", "segítségül hívja az Úr nevét" és aki a "jó hírt hirdeti" vagy tetteivel vagy szavakban is. A testvérek közül pedig a Fény fiai ( γιοι του Φωτός ) azok, "akik jók, igazak és egyeneslelkűek."

Ez már igazán "szűk klubja a szenteknek", ők már valóban a Πλήρωμα kapujában állnak..., vagy épp visszatérőben már.

Jó, aki már nem is látja a rosszat..., az Igaz, aki körül élet sarjad, "a törékeny nádszálat nem töri össze", az egyeneslelkűek pedig akik mint a "fűszeres papagája"..., nem hazudnak, mert Isten sem.

 "Akkor elkezdé az ő példázó beszédét, és monda: 

Kelj fel Bálák, és halljad; figyelj reám Czippórnak fia!  

Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-é valamit, hogy azt ne teljesítené? Ímé parancsolatot vettem, hogy áldjak; ha ő áld, én azt meg nem fordíthatom.  

Nem vett észre Jákobban hamisságot, és nem látott gonoszságot Izráelben. Az Úr, az ő Istene van ő vele; és királynak szóló rivalgás hangzik ő benne. Isten hozta ki őket Egyiptomból, az ő ereje mint a vad bivalyé. Mert nem fog varázslás Jákobon, sem jövendőmondás Izráelen. Idején adatik tudtára Jákóbnak és Izráelnek: mit művelt Isten! Íme e nép felkél mint nőstény oroszlán, és feltámad mint hím oroszlán; nem nyugszik, míg prédát nem eszik, és elejtettek vérét nem issza. 

Akkor monda Bálák Bálámnak: Se ne átkozzad, se ne áldjad őt. 

Felele pedig Bálám, és monda Báláknak: Avagy nem szólottam volt-é néked, mondván: Valamit mond nékem az Úr, azt mívelem." ( 4Móz 23,17-26 )


 "Az Isten nem ember..."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése