Kiemelt bejegyzés

Néha zseniálisak vagyunk... / "azt hiszem, jó tengerész voltam." / "Amit teszel, reménytelen, jó:..."

  "Hétszer vonultam háborúban, semmilyen parancsot ne tagadtam meg, nem harcoltam hitványabbul másnál. Vezér soha sem látta , hogy hi...

2023-06-18

Πλήρωμα II. ( tailless body ) / Βασιλεια του Θεου IV./ "Logos megvalósulása a szűz lélekben." XIX. ( κένωσις και συνεργεια ) ~ "We are Jesus."

 "Fire of the Shepherd."

 

 

"We are Jesus (disciples?), and his time has come." And many will deceive them." ( Parable about the Farmer, Manichaean text in Parthian. )

Figyeljük meg a közbeszúrást (disciples?), még a fordító is elbizonytalanodott, vállaljon-e egy ekkora "istenkísértést", hogy szabadon kijelentse:"We are Jesus.

Pedig Keresztes Szent Jánostól már idéztük:

"Nem mintha a lélek olyan naggyá lenne, mint Isten, mert ez lehetetlenség, hanem azért, mert mindaz, ami a lélekben van, hasonlóvá lesz Istenhez, úgyhogy részesedés alapkán Istennek fog neveztetni és az is lesz."( Keresztes Szent János, A lélek sötét éjszakája, A szellemi rész sötét éjszakája, XX, 5, 140-141 )

https://boatswain69.blogspot.com/2023/06/logos-megvalosulasa-szuz-lelekben-xii.html

A szirupos kereszténységnek van egy ilyen képmutató oldala is..., Jézus felszólít: "Legyetek tökéletesek!" 

Mi a válaszunk?..., legyintgetünk..., "Úgysem sikerülne!", meg hogy "ezt csak úgy mondta", "Ő sem gondolhatta komolyan."

Nem az húzódik meg mögötte, a mester tekintélyének és saját tanítványi méltóságunk lebecsülésén túl, hogy gyávák vagyunk belefogni, hogy "leégessük a farkunkat"? Hogy megszabaduljunk mindentől ami vesztünket okozhatja egy Πλήρωμα / Κένωμα átkelés során, ami életük valódi célja..., a nagy vizsga a végén; - ahogy Csontvári Kosztka Tivadart idéztük:

Így a magányban szép csendesen, ma már őszbe borult fejjel azon gondolkozom, mi célja volt ennek a nagy háborúságnak, mikor hatalommal, anyaggal terhelten a mennyországba úgysem juthat senki sem. Istentelenül pedig, kérdem, mi célja van az embernek a földön?" ( Csontváry Kosztka Tivadar, Önéletrajz )

https://boatswain69.blogspot.com/2023/04/what-is-love-vi-pro-nobis-iii-miert.html

Hová tér vissza "Light-to-carry"? -, a mélyedésbe a Pásztor magányos tüzéhez.

"Then it returned to the depression and found the abandoned fire of the shepherd. And it burned off as much of its tail as could be harmful to its body. And, when it had become smaller, the tailless body jumped very lightly and crossed the pitfall safely."

https://boatswain69.blogspot.com/2023/06/logos-megvalosulasa-szuz-lelekben-xviii.html 

Mi tanácsol a Pásztor? Őrültségnek tűnhet:

„Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld. Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent. Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is." ( Mt 5,3-12 )


( Μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.
μακάριοι οἱ πενθοῦντες, ὅτι αὐτοὶ παρακληθήσονται.
μακάριοι οἱ πραεῖς, ὅτι αὐτοὶ κληρονομήσουσι τὴν γῆν.
μακάριοι οἱ πεινῶντες καὶ διψῶντες τὴν δικαιοσύνην, ὅτι αὐτοὶ χορτασθήσονται.
μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται.
μακάριοι οἱ καθαροὶ τῇ καρδίᾳ, ὅτι αὐτοὶ τὸν θεὸν ὄψονται.
μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί, ὅτι αὐτοὶ υἱοὶ θεοῦ κληθήσονται.
μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.
μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσιν καὶ εἴπωσιν πᾶν πονηρὸν καθ’ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ.
χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς · οὕτως γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν.)

 Amilyen a mester, olyan a tanítvány. Ha jó volt ez az út a Mesternek ( a Pásztornak ), jónak kell lennie a tanítványok számára ( a juhoknak ) is.

 

"...the tailless body jumped very lightly and crossed the pitfall safely."


 ..., ám a kezdő idézetnek van egy fontos része, amire eddig nem fordítottunk kellő figyelmet: "(...)
and his time has come." Tehát a miénk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése