Kiemelt bejegyzés

Néha zseniálisak vagyunk... / "azt hiszem, jó tengerész voltam." / "Amit teszel, reménytelen, jó:..."

  "Hétszer vonultam háborúban, semmilyen parancsot ne tagadtam meg, nem harcoltam hitványabbul másnál. Vezér soha sem látta , hogy hi...

2023-05-05

"Egy titkos lépcsőn álruhában..." VI. / "Az erény kertésze" II. ~ Intsetek minden embert és tanítsatok minden bölcsességgel!

 "Adja meg nektek a bölcsesség és kinyilatkoztatás Lelkét!"

 

 

 "11. Az apostol is azt mondja, hogy a vallásosság tanítványainak sok igyekezet és küzdelem árán lehet tökéletes haladást elérniök, és mindenki elé kitűzi az igazság célját, kinyilvánítva: Intsetek minden embert és tanítsatok minden bölcsességgel, hogy minden embert mint tökéletest állítsunk Krisztus elé, amiért magam is küzdve fáradozok (Kol 1,28), és ismét kívánja azoknak, akik a keresztség által méltók lettek a Lélek pecsétjére, hogy vegyék a szellemi életkort, a Lélek segítségével való növekedést, mondván: 

"Azóta, hogy értesültem hitetekről és minden szent iránt tanúsított szeretetekről, szüntelenül imádkozom értetek és kérem, hogy ami Urunk, Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és kinyilatkoztatás Lelkét az Ő megismerésére, világosítsa meg szívetek szemét, hogy megtudjátok, mi az ő meghívásának reménye, mi az Ő öröksége, dicsősége, gazdagsága a szentek között, és mily mérhetetlenül nagy az Ő ereje rajtunk, akik hívők lettünk (Fil 1,19 és Ef 1, 15-19)." ( Nüsszai Szent Gergely, Az Isten szerinti célokról és az igazi aszkézisről, 3, 425-426 )

 

"Intsetek minden embert és tanítsatok minden bölcsességgel, hogy minden embert mint tökéletest állítsunk Krisztus elé, amiért magam is küzdve fáradozok (Kol 1,28)."

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése