Kiemelt bejegyzés

"De máris vált a kép. Új mese szól a mikrofonból." ~ „Narcissus… hermafroditism… Bisexuality… Ah, interesting!"

"Isten is szeret. Ő is szenvedett. Ő is hosszú ideig várt a találkozásra." ( C. S Lewis, A nagy válás, 109 ) "De...

2021-10-04

"A vérét tőled kérem számon." ( Az "Orbán-szabály". ) ~ "May God bless you and may He continue to bless Hungary." ~ Pecsétgyűrű VI.1 / Trombita 2. "Tudom ~ Adok" / a belső lényeget vettem át..." VII. ( δαιμόνιον κατά διάβολος 4. ) ( Aggeus ~ Savonarola ~ Trump / Ezekiel ~ Orbán )

 "Gondolkodjatok el sorsotokról..." ( Ag 1,5 )

 "... a vérét tőled kérem számon."




Ez a kép G. Fodor Gábor könyvének címoldala:

 

"Ha nem figyelmezteted őt, akkor meghal ugyan vétke miatt, és emléke sem marad meg igaz tetteinek, amelyeket véghezvitt, de a vérét tőled kérem számon."

 

Izgalmas kérdést vet fel, amire nem tud válaszolni, csak valami politológusi blablát helyez el a végén:

"A magyar egy törzsi világ: amikor jól ment nekünk sokan voltunk. A magyar törzs politika-vezérelt, és most van törzsfőnöke." ( G. Fodor Gábor, Az Orbán-szabály, Utószó, 338 )

Én érteni vélem az Orbán-"imádatot" és a spiritualitás teljes hiányát, de ezt a mondatot biztosan nem olvasta maga Orbán Viktor, - mert akkor a könyvben bizonyosan nem jelenhetett volna meg.  

Térjünk inkább vissza Aggeushoz, Ő jobban értené Orbán Viktort.

https://boatswain69.blogspot.com/2021/08/a-bolond-profeta-ii-jel-pro-life.html

Vagy Trumphoz.:


"May God bless you and may He continue to bless Hungary."


 Megítélésem szerint ő is sokkal inkább a "bolond próféta" kategóriájába tartozik, a legszentebb fajtából. Valaki aki "daimonionja" szerint él, - s nem fél tőle. 

Református keresztény igazi zsoltáros kell hogy legyen:

"Ha az Úr nem építi a házat az építők hiába fáradnak. Hogyha az Úr nem őrzi a várost, az őr hiába őrködik fölötte." ( 127. zsolt )

Ha megkérdezték volna a könyv megírása előtt, magát is inkább "őrnek" vagy "építőnek" aposztrofálta volna, s biztosan nem "törzsfőnöknek". 

Vagy "művésznek", - bár magát inkább "gazdának" látja..., tervei szerint ennek is fog visszavonulni pályája végén. 



 Megfordítva: a kép tartozik a festőhöz és nem a festő a képhez, mondja Novalis , s így Savonarolának is igaza van. 

https://boatswain69.blogspot.com/2020/09/benit-soi-le-main-qui-dons.html

Lássuk, ahogy korábban Trumpnál ( https://boatswain69.blogspot.com/2021/09/pecsetgyuru-v-trombita-2-tudom-adok.html / https://boatswain69.blogspot.com/2021/09/a-belso-lenyeget-vettem-at-v-daimonion_8.html ), pár Orbán idézetet, ami a mű része, - amihez miniszterelnökünk tartozik.

 

"Annyit tud az ember, amennyit tesz" - mondja Savonarola; S azt tudhatja, amiben hisz, "Fides quaerens intellectum!" ( Canterbury Szent Anzelm ) 

 

"Ha nem kopogtat be hozzánk egy lehetőség, hát vágjunk magunknak egy ajtót."

"Mi legyen az első teendője annak, aki megkezdi a kormányzást? A szavak helyes használatának helyreállítása. Ha a szavak használata nem helyes, akkor a gondolatok értelme zavaros. Ha a gondolatok értelme zavaros, nem lehet szabatosan cselekedni. Ezért a kormányzásra vállalkozó első dolga az legyen, hogy a gondolatait szavakká, szavait pedig tettekké tegye. Ne tűrje, hogy szavaiban rendetlenség legyen. Minden ezen múlik." 

"Az egyszerűség a tudás magas rendű vagy talán legmagasabb rendű formája."

"A nemzet igent mondott arra, hogy országunkban mindennek meg kell változnia. Az
alkotmánynak, a törvényeknek, a közéleti erkölcsöknek, a tabuknak, a parancsoknak,
a céloknak, a viszonyoknak és az értékeknek."

"Hogyha arra a kérdésre egyszer választ keres valaki, miért tudtunk egymás után háromszor
olimpiát nyerni vízilabdában, akkor könnyen lehet, hogy nemcsak azért, mert mind a háromszor mi voltunk a legjobbak, hanem mert mind a háromszor mi gondoltuk magunkról azt, hogy mi vagyunk a legjobbak."

"Ingyen nincs siker, aki nem küzd, attól szép lassan elvesznek mindent, A saját érdekeid csak neked a legfontosabbak, csak te küzdhetsz meg értük, más ezt nem fogja felvállalni. Vagy elszenveded, vagy alakítod a történelmet, A világhoz vagy alkalmazkodsz, vagy megváltoztatod. De csak azok lehetnek győztesek, akik kezükbe veszik a sorsuk alakítását."

"Minden mérkőzés addig tart, amíg nem nyerünk."

"A mostani kormánynak az a feladata, hogy meggyőzze a magyarokat, hogy érdemes energiákat mozgósítani, másfelől egyfajta modern békeidők állapotát hozza el, hogy bizonyos értékek állandóvá váljanak, és a magyar életben legyen tartós, kiszámítható állandóság."

"Régóta ismerjük egymást. Önök is tudhatják: felfogásom szerint a politika első számú feladata a közösségépítés."

"A legfőbb tanulság számunkra mindabból, amit átéltünk, amit tapasztaltunk, amit megtanultunk, hogy a politikának vissza kell találnia az emberekhez, az emberek mindennapi problémáihoz és céljaihoz. A mi zászlónk tehát abban különbözik az összes többitől, hogy ez a mondat áll rajta: "Együtt az emberekkel." Ez maga a változás" 

"Mi vagyunk az egyetlen ország, amely saját céljainak, adottságainak, erőforrásainak
hangsúlyozása helyett állandóan a méretére panaszkodik. Nincs reménytelen ország, csak
reménytelen kormányok vannak, nincs szegény ország, csak rosszul kormányzott."

"Nincs olyan rossz, amit ne lehetne jóvátenni, nem tud egy nemzet olyan bajba kerülni, amiből ne lehetne felállni. Mindig van lehetőség megjavítani, amit mások tönkretettek."

"Magyarországnak egyszerűen hinnie kell saját sikerében."

"Tartani akarjuk magunkat valamire, nem akarunk senkinél rosszabbnak bizonyulni, be akarjuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk a világ bármely országával versenyképes teljesítményt nyújtani."

"A magyaroknak elegük lett a kudarcokból, a tétovázásból, a rossz kompromisszumokból és a toporgásból. Győzelmeket várnak." 

Az önsajnálat a vesztesek, a bukásukat és tehetetlenségüket magyarázó vesztesek szokása. Az önsajnálat legyengít, felpuhítja a csontot, és gyávává aszalja a jellemet. A győzelemhez, a sikerhez, a méltányos bánásmód kiharcolásához bátorság és erő kell."

"Ha csak többséget, azaz hatalmat szerzünk, de nem képviseljük az igazságot, ahogy azt mi, keresztények gondoljuk, akkor minek a hatalom? És ha képviseljük az igazságot, de közben nem tudjuk megkapni vagy megtartani a többséget, akkor hiába az igazságunk azt nem tudjuk a nemzet javára kamatoztatni. A felelős politikai vezetőknek egyszerre van
szükségük az igazságra és a többségre ahhoz, hogy az elképzeléseiket meg tudják valósítani."

"Magyarország semmilyen megállapodást és egyezményt nem írt alá senkivel arról, hogy miről nem lehet beszélni Magyarországon, vagy miről lehet. Arról sem írtunk alá megállapodást, hogy miről tarthatunk konzultációt és miről nem, milyen témákat vethetünk fel és milyeneket nem. Az unióhoz való társulási szerződés semmilyen kitételt nem tartalmaz arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió tagállamaiban bizonyos dolgokról nem szabad beszélni, vagy bizonyos kérdéseket nem szabad fölvetni. Éppen ezért mi az európai
eljárásrend megsértésének tekintjük, ha bárki
megpróbál abba beleszólni, hogy mi, magyarok miről nyilváníthatunk véleményt, miről nem." 

"Európában olyan változások történnek most, amelyeket a baloldal konjunkturális változásoknak szeretne beállítani: balesetnek, erőeltolódásnak, erőváltozásnak. Az én hipotézisem azonban az, hogy Európában ma egy új korszak kezdődött, és ez a korszak jobboldali lesz."

"Ahhoz, hogy valami fontossá váljon a politikában ahhoz súly, választói felhatalmazás és erő kell, ezért mondhattunk korábban érdekeset, de fontosat nem."

"Mától Magyarország politikai és gazdasági rendszerét a Nemzeti Együttműködés Rend-
szerének hívják, és ezzel a rendszerrel Magyarországot közösen újjá fogjuk építeni, és erőssé fogjuk tenni. A NER = lesz mindennek a mércéje, mindenki számára lehetséges benne lenni, és egyben mindenki számára elvárás, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik. A régi mércék érvényüket vesztettek, új szabályok lesznek, és a siker csak az lesz, ami az egész közösség számára az."


"Megszületett a nemzeti centrum, a józan ész közössége, mindenki beletartozik, aki azt
gondolja, hogy a józan ész fontosabb, mint az ideológiai megosztottság. A kormányzás értelme a nemzeti centrum védelme, erősítése és bővítése az ország sikere érdekében. Amiért kormányzunk, az a nemzeti centrum, ahogyan kormányzunk, az a Nemzeti együttműködés rendszere."

 

Orbán Viktor kedvenc és sokat idézett szentírási sora:  

"Ha az igaz letér az igaz útról, és gonoszságot követ el, akkor én bukását okozom, és ő meg fog halni. Ha nem figyelmezteted őt, akkor meghal ugyan vétke miatt, és emléke sem marad meg igaz tetteinek, amelyeket véghezvitt, de a vérét tőled kérem számon." ( Ezekiel 3,20 ) 

Súlyos program egy embernek, még súlyosabb egy politikusnak. Emberpróbáló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése