Kiemelt bejegyzés

"De máris vált a kép. Új mese szól a mikrofonból." ~ „Narcissus… hermafroditism… Bisexuality… Ah, interesting!"

"Isten is szeret. Ő is szenvedett. Ő is hosszú ideig várt a találkozásra." ( C. S Lewis, A nagy válás, 109 ) "De...

2021-10-04

Trombita 4. "Hét pecsét ~ Támad a Sárkány ~ Antikrisztus" / "kulturális káosz"

 Labellum elmélet

rothadékok - trollok - szánalmasok - ivan ivanovicsok - burzsujok - mensevikek

 

 

6. Hét pecsét ( 6,8-9. rész ) 

És felnyílnak pecsétei a Könyvnek. Ítéletek sora a földre zúdul. Háború, ínség, járvány, füst és kénkő - egy égő csillag pusztítva aláhull.


7. Támad a Sárkány ( 12,1-11. )

Támad a Sárkány, amaz ősi Kígyó, vak gyűlölettel, a választott népre. S míg vértanúk helytállnak mindhalálig, tudja: ideje rövidre van mérve.

8. Antikrisztus ( 13,1-15. )
 
Csodákra is képes az Antikrisztus, S mintha minden hatalom övé volna, És elhiteti népeit a Földnek: Reszkessenek, lábához borulva!
 
 

Mi vagyunk a "jellemerő", ...

"Az erkölcsi törvény végcélja ugyanis az abszolút függetlenség és önállóság, nem pusztán akaratunk - ez ugyanis mindig független -, hanem egész létünk tekintetében." ( Johann Gottlieb Fichte: Előadások a tudás emberének rendeltetéséről )

és az "erkölcsi törvény" védelmezői. 

A "nomos" képviselői egy "anómiás" világban...

"A szélső esetben a viselkedés előreláthatósága teljesen megszűnik. Ezt joggal nevezhetjük kulturális káosznak - bekövetkezik az anómia." ( R. K. Merton: Social Structure and Anomie, 682 )

 

Védelmeznünk kell olykor felülről, mint a Hillary Clinton félék nyomásgyakorlása:

 "Tudják, ha erősen általánosítani akarunk, Trump támogatóinak felét a szánalmasok kosarába dobhatjuk." ( Hillary Clinton, 2016. szeptember 9. ) ( Jerome R. Corsi, A deep state legyőzése, 7 )

https://boatswain69.blogspot.com/2021/10/trombita-7-feherruhas-sereg-ii.html 

https://boatswain69.blogspot.com/2021/02/a-manipulacios-sor-avagy-az-ertelmiseg.html


S alulról, olykor saját gyermekeink ellen. 

 "A balfasz nemzedék a hazug nevelésre szentimentalizmussal válaszol, és áldozatnak akarja feltüntetni magát, ahelyett, hogy szembenézne a realitásokkal, és felkészülne arra, hogy a világ lehet ellenséges és közömbös. Ellis szerint a balfasz nemzedék nem viseli el a kritikát. Rengeteg internetes fórumon jelenik meg, és ahogy ma divatos, nemegyszer „szar tartalommal és megfogalmazással”. De aki ezt bírálja, könnyen megkapja a gyűlölködő, kötekedő, troll jelzőt."

https://boatswain69.blogspot.com/2020/08/s-tanar-nem-lazad-fel.html

https://boatswain69.blogspot.com/2021/02/a-megfordult-manipulacios-sor.html

 

S logikusan, ha kontrasztot jelentünk, s minél erősebb kontrasztot, annál hamarabb és gyorsabban. 

Haragudni fognak ránk..., s amit mi csinálunk az kapja a "szar" jelzőt.

 

 

Jézus türelemre int:

„A mennyek országa hasonlít ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett a földjébe. Amikor szolgái aludtak, jött az ellensége, és konkolyt szórt a búza közé, aztán elment. A vetés szárba szökött és kalászt hányt, de a konkoly is felütötte a fejét. A szolgák elmentek a gazdához és megkérdezték: Uram, ugye jó magot vetettél földedbe? Honnét került hát bele a konkoly? Az így válaszolt: Ellenséges ember műve. A szolgák tovább kérdezték: Akarod, hogy elmenjünk és kigyomláljuk? Nem – válaszolta –, nehogy a konkolyt gyomlálva vele együtt a búzát is kitépjétek! Hagyjátok, hadd nőjön mind a kettő az aratásig! Aratáskor majd szólok az aratóknak: Előbb a konkolyt szedjétek össze, kössétek kévébe és égessétek el, a búzát pedig gyűjtsétek csűrömbe!” ( Mt 13,24-30 )

Aztán mégis olykor ő maga is ostort ragad vagy így szól:

"Jaj nektek, törvénytudók, mert elvettétek az ismeret kulcsát: ti nem mentek be, és azokat is megakadályoztátok, akik be akarnak menni!" ( Lk 11,52 ) 

 

Mikor kell a konkoly "virágot" kitépni; fiatal korában, amikor még gyenge, vagy megerősödve, aratáskor?

Azt hiszem mindegy..., nekünk nem ennek latolgatása a feladatunk; - aki "fehérvérsejtnek" születik..., a legrövidebb életidejű sejtnek, "saját-idegen" felismerés a dolga. 

Úgy bánjunk-e velük, mint "bárányokkal" ( "Akik nem tudják mit cselekszenek." ) vagy mint "oroszlánokkal" ( "Mondjátok meg annak a rókának..." )?

Vagy mint egy "sárkánnyal"?


Egy biztos, mi jelentjük a rendszer immunitását. Mi jelezzük, mi "idegen", és mi "saját".

https://boatswain69.blogspot.com/2020/08/antiszomatogen-azaz-nem-testi-eredetu.html 


"Korunk egyik tévhite, hogy érthetetlen módon azonosítja az emberi természetet a spontaneitás fogalmával. Legyünk természetesek, mondjuk, és azt tesszük, amihez kedvünk van, ami éppen vonz, amit kellemesnek találunk. Könnyen és gyakran elfelejtjük, hogy az ember lényegi meghatározása az, hogy racionális értelmes lény. Megfontolt, tudatos, megindokolt cselekedetek jellemzik az ember igazi természetét." ( Szentmártoni Mihály: A személyi érettség felé, Érzelmi érettség, Az érzelem fenomenológiája )

https://boatswain69.blogspot.com/2020/08/i-realized-last-night-i-will-be-one-of.html 

Nincs teljesen spontán rendszer, valamiféle "nomos" hatja át..., jó esetben az erkölcsi törvény, s akik benne élnek "jellemerővel" bírnak.


„Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, minden önmagával meghasonlott város vagy ház elpusztul.” (Mt 12,25)

„Ha valamely ország meghasonlik magával, az az ország nem állhat tovább fenn. Ha egy család meghasonlik magával, az a család nem maradhat tovább együtt.” (Mk 3,24-25)

Mi tesszük lehetővé, hogy az "ország" fennmaradjon... 



S hogy honnan lehet tudni, hogy nem mi vagyunk a "rothadékok" ( ~ Szolzsenyicin) , hanem ők? 
 
Ehhez ismét Mertonhoz fordulok:
 
Egy deviáns számára "ez az ötödik alternatíva nyilvánvalóan más szinten helyezkedik el, mint a többi négy, Átmeneti reakciót képvisel, amely a társadalom tagjai által elfogadott átalakított kulturális célokra irányuló új eljárásokat akar intézményesíteni. Tehát azt jelenti: meg akarják változtatni a fennálló struktúrát, nem pedig alkalmazkodási akciókat akarnak végrehajtani ezen a struktúrán belül." ( Robert King Merton, Társadalmi struktúra és anómia, 51 )
 
Mi konzervatívok vagyunk védjük a rendet mindenki számára..., ők új rendet akarnak, kivételezett személyek vagy csoportok számára, a többiek rovására, - mint egy rákos sejt vagy daganat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése