Kiemelt bejegyzés

"De máris vált a kép. Új mese szól a mikrofonból." ~ „Narcissus… hermafroditism… Bisexuality… Ah, interesting!"

"Isten is szeret. Ő is szenvedett. Ő is hosszú ideig várt a találkozásra." ( C. S Lewis, A nagy válás, 109 ) "De...

2023-03-08

Ἀδελφοί III. ~ ἀγνοοῦντες γὰρ τὴν τοῦ θεοῦ δικαιοσύνην, καὶ τὴν ἰδίαν ζητοῦντες στῆσαι,

"A magukét igyekeztek helyébe állítani."

 

 

S ebből következik, ahogy gondol ránk:

"Aki azonban segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." ( Róm 10 ) 

Mindazoknak azonban, akik testvéreket keresnek, akiket nem elégítenek ki futó kapcsolatok ismerősökkel, esetleg időről időre ki ki-ki pattanó csatározgatások alkalmi győzelmei amikben az épp abban érdekelt barátok állnak gyakran nagyon változékony "falanxokba"..., s meglehet aki most barátod, holnap ellenséged, sőt árulód lehet, nagy segítség lehet Pál apostol rómaiakhoz írott levelének 10. fejezete. 

Nekünk is gondolnunk kell rá..., a cél, a minta tehát kívül esik rajtunk. Ez az első fontos kritérium. Így aligha változhat a testvérek szemléletmódja..., a körülmények aligha változhatnak annyit, hogy Isten végtelenségéhez képest ez számottevő lehetne.

Ép "vitában" állok egy 5.-es osztály szülőivel, ugyanis azt tanítottam nekik, mármint a gyerekeiknek etikán, ha békét szeretnének, ez amúgy egy nagyon békétlen osztály, abból induljanak ki, hogy mint tudatlanok vagyunk, vagy ahogy korábban beszéltünk róla, hiányosak..., akik rászorulnak egymás könyörületére.

A kiindulási pont tehát: "mind hülyék vagyunk!" 

Az "áldott hiányról" beszélünk megint.

https://boatswain69.blogspot.com/2020/09/az-szep-ami-emberhez-hasonlo.html

https://boatswain69.blogspot.com/2022/05/hova-vagy-csak-elerhet-e-iii-szoba.html

 

Ebből a nézetből könnyű megegyezni, ahogy Shakespeare Ahogy tetszik című drámájában írja..., mekkora békességszerző ez a picike szócska az "if"

„ha te azt mondtad, akkor én azt mondtam” – és erre már kezeltek, és egymás nyakába borultak." ( Shakespeare, Ahogy tetszik )

"Testvérek! Szívemből kívánom és könyörgök Istenhez az ő üdvösségükért. Mert tanúságot teszek mellettük, hogy megvan bennük a buzgóság Istenért, de ez a nem ismerők buzgósága. Nem ismerték el ugyanis az Istentől való megigazulást, s a magukét igyekeztek helyébe állítani; nem vetették alá magukat az Istentől való megigazulásnak. Pedig Krisztus a törvény végcélja, mindenkinek a megigazulására, aki hisz." ( Róm10,1-4 )

S hogy miért nehéz elfogadni, sőt megválósítani, hogy kiöntsük teli poharunk poshadt koszos vizét, fenn a válasz. 

( Ἀδελφοί, ἡ μὲν εὐδοκία τῆς ἐμῆς καρδίας καὶ ἡ δέησις πρὸς τὸν θεὸν ὑπὲρ αὐτῶν εἰς σωτηρίαν. μαρτυρῶ γὰρ αὐτοῖς ὅτι ζῆλον θεοῦ ἔχουσιν · ἀλλ’ οὐ κατ’ ἐπίγνωσιν, ἀγνοοῦντες γὰρ τὴν τοῦ θεοῦ δικαιοσύνην, καὶ τὴν ἰδίαν ζητοῦντες στῆσαι, τῇ δικαιοσύνῃ τοῦ θεοῦ οὐχ ὑπετάγησαν ·τέλος γὰρ νόμου Χριστὸς εἰς δικαιοσύνην παντὶ τῷ πιστεύοντι.
 
"Nem ismerték..."
 
 
Az említett osztály nyilvánosan vállalt saját "csoportcélja": "királyok vagyunk".
 
Ez épp nem a testvérek összetartó elve..., még legjobb szándékkal is csak egy gyenge baráti közösség, ugyanis egy "nagyképű" attitűd, mint a béka a mesében, állandó kipukkadásra van ítélve. 

Ahogy Elvis Presley írta, ez az egyetlen helyes attitűd:
 
 
"I got confidence
God is gonna see me through
No matter what the case may be
I know He's gonna fix it for me
I got confidence
God is gonna see me through
No matter what the case may be
I know He's gonna fix it for me."


 

https://boatswain69.blogspot.com/2020/10/csak-az-allat-nem-szanja-meg-ellenseget.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése